To już szósta edycja przedszkolnego gotowania. Tym razem maluchy musiały stworzyć smaczny podwieczorek. Ich kreatywność nie miała końca. Powstały m.in. malinowa pierzynka, jabłkowe donuty, słoneczne ciasteczka, zwierzątkowe gofry, czy witaminowe robaczki.
Organizatorem spotkania było Przedszkole nr 16 Koszałek - Opałek w Ostrowie Wielkopolskim. Konkurs kulinarny dla przedszkolaków to efekt współpracy Koszałka - Opałka z Zespołem Szkół Usługowych.
Młodzi adepci sztuki kulinarnej z wielkim z zapałem przygotowali swoje zdrowe przekąski pod okiem uczniów z klas gastronomicznych, które później prezentowali jurorom. Jury brało pod uwagę: wykorzystanie zdrowych produktów, porządek na stanowisku pracy, smak potrawy, estetykę podania oraz pomysłowość przy komponowaniu składników.
- Piękny projekt, piękna współpraca i jeszcze piękniejsze efekty. Z buziek przedszkolaków i ich asystentów z ZSU nie znikał uśmiech! Gratuluję pomysłodawcom projektu, organizatorom i wszystkim zaangażowanym w jego realizację. Przede wszystkich jednak gratuluję małym kucharzom pięknych dań! Brawo! - podkreśla Beata Klimek, prezydent Ostrowa Wielkopolskiego.
Poprzednia
Następna