iOstrowWlkp.pl reklamy
rotator reklamuj się w gazecie internetowej iOstrowWlkp.pl

Reklama - EUROWARSZTAT TOMIK

Informacje z pierwszej ręki z policji i straży pożarnej w Ostrowie Wielkopolskim.

PARTNERZY - Fundacja Legalna Kultura

PARTNERZY - Zespół wyścigowy KM RACING TEAM

Reklama - STOLARSTWO KAMIL SUCHORZEWSKI

Znajdziecie tutaj bardzo ciekawe oferty na temat pracy w lokalnych firmach powiatu ostrowskiego.

Ostrów Wielkopolski

"Dlaczego nie był ogłoszony konkurs na tak strategiczne stanowisko?"

2020-10-09 12:10:00

Zdjęcie: Archiwum
Nie wszyscy ostrowscy radni przychylnym okiem patrzą na powierzenie stanowiska prezesa Regionalnego Zakładu Zagospodarowania Odpadów w Ostrowie Wlkp., byłej członkini zarządu samorządu województwa wielkopolskiego Marzenie Wodzińskiej i dopytują o jej kompetencje w kierowaniu taką spółką.

- Co prawda w życiorysie ma jedno konkretne zdanie, urodziłam się działaczem i prezesem, ale czy to są kompetencje do rozwiązania tak palącego, chyba najbardziej w mieście, problemu śmieci i odoru. Czy w Ostrowie nie znalazła się żadna kompetentna osoba, tylko znów jest to kolejna osoba na kierownicze stanowisko spoza Ostrowa? Dlaczego nie był ogłoszony konkurs na tak strategiczne stanowisko? - pyta radny miejski, Marian Herwich.

Prezydent Ostrowa Wielkopolskiego wyjaśnia, że Marzena Wodzińska jest ekspertem m.in. w zakresie ekonomii, prawa finansowego oraz rachunkowości z 25-letnim doświadczeniem zawodowym w dziedzinie bankowości. Zaś przez ostatnich kilkanaście lat była szefem ostrowskiego oddziału jednego z największych banków w Polsce. A co z kompetencjami do kierowania regionalnym zakładem zagospodarowania odpadów?
- Pani Marzena Wodzińska jako członek zarządu samorządu wojewódzkiego przez pierwszą kadencję, kiedy była członkinią tego zarządu, tworzyła i nadzorowała wielkopolski plan gospodarki odpadami. Jestem przekonana , że jej merytoryczne przygotowanie z zakresu działalności, które powierzył jej marszałek województwa wielkopolskiego, w pełni rekomenduje jej obecność właśnie w obszarze działalności komunalnej naszego miasta, ale także pozostałych gmin tworzących spółkę Regionalny Zakład Zagospodarowania Odpadów - zaznacza Beata Klimek, prezydent Ostrowa Wlkp.
Ponadto podkreśla, że jako prezydent miasta zawsze mogła liczyć na pomoc świeżo upieczonej prezes RZZO, która nijako często była ambasadorem miasta Ostrowa Wlkp. w stolicy Wielkopolski. Dała także do zrozumienia radnym, że Marzena Wodzińska, po przejęciu stołka prezesa spółki, zakasała rękawy i wzięła się ostro do roboty.
- W ostatnim czasie odbyło się bardzo dobre i merytoryczne spotkanie z przedstawicielami mieszkańców Zębcowa. Daje to szansę na dialog i wypracowanie  rozwiązań, które dla Zębcowa są dziś niezwykle potrzebne. Apelowałabym do radnych, aby dali również taką samą szansę pani prezes Marzenie Wodzińskiej, jaką otrzymała od mieszkańców Zębcowa -  stwierdza prezydent miasta.

Zamów reklamę w gazecie internetowej iOstrowWlkp.pl

Reklama w Gazecie Internetowej

Autopromocja - Informator Budowlany - Artykuły, porady, ciekawostki

Autopromocja - Informator Ślubny - Organizacja, tradycje, porady

Informacje na temat edukacji w Ostrowie Wielkopolskim i okolicy.

Reklama SMOK AUDIO

Autopromocja - Zamów reklamę w lokalnej Gazecie Internetowej